Роза Rosengräfin Marie Henriette® - Parfuma® (Kordes®)

  • Производител: Kordes®
42,95 лв.
 
Име: Rosengräfin Marie Henriette®
Цвят: Розов
Аромат: Плодов, Трогателен, Много силен, Опияняващ
Размери на цвета: 8 - 10 см.
Размери: Височина до: 80см. ; Ширина до: 50см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Колекция: Parfuma®
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Представяне: 2013г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 3 литра.

 

Подробно описание

Rosengräfin Marie Henriette® е отличен избор за любителите на розите, които търсят нещо уникално и красиво за своя градина. Тази роза е част от колекцията Parfuma на Kordes и е наречена в чест на графиня Мари Хенриета.
 
Разнообразие с интензивен аромат, изправен храстовиден растеж, носталгични цветове, които са дълготрайни, дори и в дъжда. Равномерен растеж, вдъхновяващ сорт роза със завладяващ аромат. ADR 2015. Тези, които са приятели на типичната подобна на сладник нотка на анасон, която се представя от някои рози, ще харесат този вид. Той съчетава интензивно, но не натрапчиво тази пикантна нотка с основното тяло на класически аромат на роза. Свързващият елемент е гладък и мек аромат на свежа ябълка в сърцевината. Пикантният аспект доминира главно в свежото цвете и прави място за плодовия характер, колкото повече цвета се отваря. Свежото и нежно впечатление от роза подчертава плодовото сърце на аромата до последния момент.
 
Rosengräfin Marie Henriette® е роза с отлична устойчивост на заболяванията и изключителен аромат. Цветовете й са средно големи и с меко розово-оранжев цвят, който може да се променя в зависимост от условията на отглеждане. Цветовете имат около 40-50 листа и диаметър от 9 до 10 см. Листата на розата са тъмно зелени и блестящи, което я прави още по-красива.
 
Rosengräfin Marie Henriette® е подходяща както за градини, така и за контейнери. Тя може да достигне височина около 80см. и ширина от 50 до 70 см. Розата цъфти повтарящо се през целия сезон, което я прави привлекателна за градини, нуждаещи се от цветя през целия летен сезон. Розата изисква слънчево изложение и добре дренирана почва, която да е добре подхранена.
 
Купувайки Rosengräfin Marie Henriette®, получавате не само красиво украса за вашата градина, но и неповторим аромат, който може да се насладите през целия летен сезон. Розата е подходяща както за любители, така и за професионални градинари, които търсят красота и качество в едно.
 
Колекцията Parfuma® на Kordes е изключителна поради своята уникална комбинация от прекрасен външен вид и изключителен аромат. Това е колекция от хибридни чайни рози, която е създадена с голямо внимание към детайлите и със специална цел да предложи на любителите на розите нещо изключително и уникално. Всички рози от колекцията Parfuma® са уникални заради своя невероятен аромат, който е сравним само с ароматът на дивите рози. Ароматите на тези рози са интензивни, сладки и въздействателни, като създават незабравимо преживяване за тези, които ги докосват и отглеждат. Колекцията Parfuma® е изключително устойчива на болести и вредители, като предлага лесно отглеждане и грижи. Това прави тези рози подходящи за отглеждане в градини, дворове и на балкони.Колекцията Parfuma® на Kordes се отличава с изключителния си аромат и прекрасен външен вид, което я прави една от най-красивите и уникални колекции от хибридни чайни рози на пазара.
Kordes Rosen, една от най-големите компании за производство на рози в света. Тези рози се отличават с много добра устойчивост на заболявания и инфекции, което ги прави лесни за отглеждане и поддържане. Розите Kordes са известни със своя богат цъфтеж и наситени, ярки цветове, както и с дълготрайността на цветовете им. Kordes Rosen е известна със своята силна ангажираност към опазването на околната среда и устойчивото земеделие. Те използват само естествени методи за защита на розите си и не използват пестициди или химикали за борба с вредители. Това прави розите Kordes добър избор за хора, които се интересуват от устойчивите практики в градинското земеделие.
 
Всички сортове рози на Kordes се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Kordes могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност,  предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Kordes предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 
Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 

Характеристики
Видове
Флорибунда

Подобни продукти