Роза Sophie Luise® - Tantau®

  • Производител: Tantau®
35,95 лв.
Име: Sophie Luise®
Цвят: Тъмно розов
Аромат: Силен, Ориенталски
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 120см. ; Ширина до: 100см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Tantau (Германия)
Представяне: 2019г.
Вид: Nostalgic Hybrid Tea Rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра.

 

 

Подробно описание

Роза Sophie Luise®, дори и сравнително нова е един от най-известните сортове рози сред любителите на цветята. Този сорт е изключително подходящ за засаждане в градини и на балкони, благодарение на компактната си форма и устойчивостта си на болести. Ориенталски аромат и богатство като исторически рози от Дамаск са очарователните характеристики на този сорт. Той образува храстовиден навик и чудесните му напълно удвоени цветя се показват в голямо изобилие. Sophie Luise® е роза с големи, многократно цъфтящи цветове, като цветовете са наситено розово-червени и излъчват приятен аромат. Тя цъфти обилно през пролетта и лятото и продължава да радва с очарователните си цветове и през есента.
 
Ако търсите роза, която да се отличава с красота и устойчивост, Sophie Luise® - Tantau® е идеалният избор. Поръчайте я сега и се наслаждавайте на красивите й цветове и аромат през цялата година.
 
Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените.
 
Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти