Роза Soul'® Tantau®

  • Производител: Tantau®
35,95 лв.
Име: Soul'®
Цвят: Пурпурно червен
Аромат: Силен
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 130см. ; Ширина до: 100см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Tantau (Германия)
Година на въвеждане: 2016г.
Вид: Храстовидна (Nostalgic shrub rose)
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Награди:

  • Rose of the Year 2018, Society of German
  • Rose Friends; ADR®-Rose 2015 ;
  • Certificate of Merit: Royal National Rose
  • Society in St. Albans 2015, England;
  • Gold Medal Rome / Italy 2014
Подробно описание

Сортът роза Soul® - Tantau® е един от най-обичаните и популярни сортове на немската розова градина Tantau Roses. Представен е за пръв път през 2014 година. Кралска красота на носталгичните храстови рози. Очарователни цветове с аромат, напомнящ на стари рози, поставят пурпурно-червени акценти в романтичните градини. Този сорт е много гъст, дава изобилие от издънки и е особено устойчив на гъбични заболявания. Много подходящ за жив плет от рози. Може да се отглежда и като увивна роза в райони с благоприятни условия.

Soul® е много подходяща за отглеждане в градини и контейнери, като излъчва уникален аромат, който ще оживи всяко пространство. Тя е изключително здрава и устойчива на болести, което я прави лесна за отглеждане и поддръжка. Тази роза е изключително красива, когато цъфти - с красиви розетки и цветове в ярко пурпурен цвят с нюанси на червено в средата. Цветовете са с големина около 10 см в диаметър и излъчват невероятен аромат.
 
Купувайки Soul® - Tantau®, ще имате една красива, устойчива и много ароматна роза, която ще направи всяка градина и балкон невероятно красиви и приятни за посещение. Отглеждайте я на слънчево място и я поливайте редовно, за да я поддържате здрава и красива през целия сезон.
 
Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените.
 
Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.
 

Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

 
 

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти