Роза Souvenir de Baden - Baden® - Kordes®

  • Производител: Kordes®
31,95 лв.
Име: Souvenir de Baden - Baden®
Цвят: Крем - розов 
Аромат: Много силен
Размери на цвета: 8 - 10 см.
Размери: 100 см x 50 см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям
Селекционер:  W. Kordes' Söhne / колекция Eleganza®
Година на въвеждане: 2008г.
Вид: Hybrid tea rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра
  • ADR (Allgemeine Deutsche Rosenneuheitenprüfung) - 2010 г. сертификат за качество, (отговаря на критерии, като устойчивост на заболявания, цъфтеж, аромат и др.)

 

Подробно описание

Souvenir de Baden - Baden® - Елегантна чаено-хибридна роза с дълги стъбла и с добър живот във ваза, очарователен цвят и назъбени венчелистчета, кръстена в Баден-Баден през юни 2008 г. Golden Rose of Baden-Baden. ADR през 2010 г. и няколко медала в международни конкурси, като наградата за аромати в Хага.
Souvenir de Baden - Baden® има свеж плодов аромат, който съчетава фина нотка на личи с млад цвят от бъз и слива. В средната нотка е изненадващият аромат на мускат, който придава на розата пикантен характер. В сърдечната нотка класическият аромат на роза е комбиниран с подсилващ аромат на мандарина. Ароматът е перфектно завършен с прахообразна плодова нотка на роза.
 
Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 
 

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти