Роза Spotlight® - Kordes®

  • Производител: Kordes®
32,95 лв.
 
Име: Spotlight®
Цвят: Жълто - златно
Аромат: Добър
Размери на цвета: 7 - 8 см.
Размери: Височина до: 70см. ; Ширина до: 40см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Представяне: 2023г. 
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра
  • Златната роза на Баден-Баден -2023 г.
Подробно описание

Spotlight® - нова роза флорибунда на Kordes! Печели златната роза на Баден-Баден 2023! Златната роза на Баден-Баден се смята за една от най-важните награди за роза и се присъжда от международно жури, което оценява цветовете, аромата и устойчивостта на новите рози. Журито подчерта, че богато цъфтящата флорибунда роза Spotlight® се характеризира с особено правилен растеж и добра устойчивост на петна и брашнеста мана. В допълнение, Spotlight® е красив дори когато прецъфтява и при високи температури. Spotlight® печели със 74 от възможните 100 точки и е е избрана измежду 142 нови сорта.  Тя е много цъфтяща роза, цъфти на гроздове, което я прави още по-привлекателна. Колкото повече цъфти, толкова повече цветът става кремаво жълт. Това води до красива игра на цветове. 

Компактна, храстовидна роза флорибунда с двойни цветове, идеална за засаждане в саксии на тераси и балкони с изключително добро здраве на листата и добра устойчивост на топлина и слънце.

 
Всички рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Флорибунда

Подобни продукти