Роза Sterntaler® - Kordes®

  • Производител: Kordes®
32,95 лв.
 
Име: Sterntaler®
Цвят: Жълт
Аромат: Силен, интензивен
Размери на цвета: 10 - 12 см.
Размери: Височина до: 120см. ; Ширина до: 70см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Година на въвеждане: 2004г.
Колекция: Fairy Tale Rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Подробно описание

Носталгичната роза  Sterntaler® е вълшебно красива с жълтите си цветове. Силно двойните цветове на този сорт имат частично червен оттенък по краищата, което им придава уникален чар. Към това се добавя прекрасният аромат на Sterntaler®. Така че никак не е чудно, че розата, която е част от колекцията Fairy Tale Rose на Söhne на W. Kordes е спечелила множество награди от международни конкурси. Sterntaler® цъфти многократно от началото на юни до края на октомври. Цветовете са големи, с диаметър повече от десет сантиметра, цъфтят поотделно или на групи върху грациозни клони. Тази приказна роза с жълт цвят може да украсява лехи, бордюри или саксии на балкона или терасата. С начина си на растеж  тя се вписва идеално в романтични градини на селски къщи, а също така може да украсява модерни градски градини. Тъмнозелените листа на Sterntaler® образуват елегантен контраст с жълтите на цветове. Приказна роза, впечатляваща със своите четвъртити и ароматни цветове и здрава зеленина. Идеална роза поради силния си аромат, висока устойчивост на болести и зимна издръжливост. 
 
Всички видове рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезонa.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Храстовидна

Подобни продукти