Роза Summer Song®- David Austin®

  • Производител: David Austin®
46,95 лв.
 
Име: Summer Song®
Цвят: Сьомга, Оранжево-червен
Аромат: Силен
Размери на цвета: Среден: 5 - 8 см.
Размери: Височина до: 125см. ; Ширина до: 125см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 2005г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Произход на името: Summer Song® не е кръстен на конкретен човек или личност, а е наименован на своята красива и лятна визия.

Подробно описание

Summer Song® е един от най-красивите сортове рози на David Austin®. Той беше представен за пръв път през 2005 г. и бързо стана любим на много градински ентусиасти. Живи цветове с необичаен оранжево-червен цвят. Те се отварят до пълни, средно големи чаши, с много вътрешни венчелистчета, подредени доста неформално в перфектен пръстен от външни венчелистчета. Има прекрасен смесен аромат с нотки на листа от хризантема, зрели банани и чай. Образува храстовиден, изправен храст. Растението има силен и здрав растеж, който го прави подходящ за отглеждане както в градини, така и в саксии.
 
Summer Song® е идеална за създаване на романтични и елегантни аранжировки, които са перфектни за сватбени букети, декорации на маси и за други специални поводи. Розата цъфти от ранното лято до края на есента, което я прави перфектен избор за всички, които желаят да имат красива градина през цялото лято.
 
Summer Song® е носител на множество медали за красота, което говори за високото качество на този сорт. Ако сте в търсене на красива и устойчива роза, която да добави красота и аромат във вашата градина, Summer Song® е перфектният избор за вас.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти