Роза The Alnwick Rose® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
49,95 лв.
Име: The Alnwick Rose®
Цвят: Розов
Аромат: Много силен, Старинна роза
Размери на цвета: 5 - 9 см.
Размери: Височина до: 120см. ; Ширина до: 90см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 2001г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Произход на името: The Alnwick Rose® - Кръстена на градината Alnwick в Обединеното кралство.

Подробно описание

The Alnwick Rose® - едно истинско бижу в наситено розов цвят, което ще Ви омагьоса с изяществото си. Тази роза разкрива своите пъпки постепенно, отваряйки се в дълбоки, нежно розови чашки, които по външните ръбове преливат в по-светли тонове. Нейният изключителен външен вид ще впечатли всеки ценител на красотата.
 
The Alnwick Rose® е храст със силен и гъст растеж, образуващ изключително красива форма. Тази роза ще зарадва Вашите сетива с невероятен аромат, съчетаващ аромат на страринна роза с нотки на свежи малини. Розата не само е изящна, но и устойчива на болести, което я прави лесна за отглеждане и поддръжка. Ще можете да наслаждавате на красотата й през целия сезон, тъй като The Alnwick Rose® цъфти от началото на лятото до късната есен.
 
The Alnwick Rose® носи името на невероятната градина Alnwick, създадена от херцогът и херцогинята на Нортъмбърленд във Великобритания. Тази градина е известна с най-великолепните си английски рози, а Дейвид Остин с гордост и удоволствие кръщава тази роза в чест на това великолепно място. Нека The Alnwick Rose® радва вашата градина с красота, аромат и изящество. Позволете си да се потопите в света на романтиката и красотата, който тази роза внушава.
 
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти