Роза The Ancient Mariner™ - David Austin®

  • Производител: David Austin®
46,95 лв.
 
Име: The Ancient Mariner™
Цвят: Розов
Аромат: Силен, Смирна (Myrrh) 
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 125см. ; Ширина до: 125см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2015г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра.

 

Произход на името: The Ancient Mariner™ - В превод на български : "старият моряк". Името на тази роза е вдъхновено от епичната поема на Самюъл Тейлър Колридж, "The Rime of the Ancient Mariner", публикувана през 1798 г. в Lyrical Ballads.

Подробно описание

The Ancient Mariner™ - Тази роза е истинско произведение на изкуството със своите изключително големи, многоплатнести цветове, обгърнати в нежна атмосфера от меки и кадифени листа. Впечатляващ сорт, носещ маси от големи, многолистни цветове върху храстовиден, доста изправен храст. Цветовете са прекрасно светещи средно розови в центъра, бледнеещи към краищата. С течение на времето всяка от тях разкрива група златни тичинки. Има средно силен аромат на смирна. The Ancient Mariner™ е изключително ароматна роза, която ще направи всеки градинар или ценител на красивите цветя да се почувства привлечен. Този сорт роза беше представен за пръв път през 2015 г. и вече е станал любимец на любителите на розите. Розата е подходяща както за отглеждане в градината, така и за използване като красива декорация във вашия дом.
 
The Ancient Mariner™ има няколко медала, включително златен медал на RHS Chelsea Flower Show 2019. Тази роза цъфти през целия сезон, но най-интензивните цветове се появяват през пролетта и лятото.
 
Ако сте в търсене на красива, ароматна и изискана роза, The Ancient Mariner™ е перфектният избор за вас. Със своите богати и ярки цветове, тази роза ще направи всяка градина по-красива и впечатляваща. Независимо дали я отглеждате в градината или я използвате като чудесен подарък за специален човек, The Ancient Mariner™ ще бъде чудесно допълнение към всяка колекция от рози.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти