Роза The Lady Gardener'® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
46,95 лв.
 
Име: The Lady Gardener®
Цвят: Кайсия
Аромат: Силен, чай с нотки на кедрово дърво и ванилия.
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 125см. ; Ширина до: 125см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2013г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

 

Произход на името: Името на розата The Lady Gardener® е избрано с цел да повиши осведомеността за организацията Plant Heritage и техните важни усилия за защита на разнообразието на градински растения във Великобритания. Компанията David Austin поддържа националната колекция от английски рози в техните градини в Albrighton, Shropshire.

Подробно описание

The Lady Gardener® е невероятен сорт роза от английската розова градина на David Austin®. Носи големи, нарязани на четвъртинки розетки, всяка с диаметър около 10 см, пълни с рехаво подредени венчелистчета. Те са с красив нюанс на чиста кайсия, бледо към краищата. Има прекрасен аромат на чай с нотки на кедрово дърво и ванилия. Представена през 2013 година, този сорт роза бързо става известен сред ценителите на розите и е отличен с няколко престижни медали за своята изключителна красота и устойчивост.
 
Цъфтежът на The Lady Gardener® започва през края на пролетта и продължава през цялото лято и ранната есен и е идеален избор за рязане и използване в букети. Розата е устойчива на заболявания, което я прави много лесна за отглеждане. The Lady Gardener® е подходяща за поставяне както в градината, така и в саксии на терасата или балкона. Това е една отлична роза за начинаещи градинари, тъй като не изисква специални грижи и е устойчива на различни климатични условия. Също така, тази роза е прекрасен подарък за всички любители на цветята, независимо дали те имат опит в градинарството или не. Купувайки The Lady Gardener®, получавате невероятна роза с множество качества - красива, ароматна, устойчива на болести и лесна за отглеждане. Тя е идеалният избор за всички, които искат да добавят малко чар и красота в своята градина.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти