Роза The Mill On The Floss® (Austulliver) - David Austin®

 • Производител: David Austin®
46,95 лв.
Име: The Mill On The Floss® (Austulliver) 
Цвят: Розов
Аромат: Силен, плодов,
Размери на цвета: Среден: 5 - 9 см.
Размери: Височина до: 150см. Ширина до: 120см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен, интензивен
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2018г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

Произход на името: The Mill On The Floss - Кръстен на романа на Джордж Елиът.

Подробно описание

Разглеждайки колекцията от Английски рози, едно цветно чудо ни привлича неотразимо внимание - розата The Mill On The Floss®. Тази прекрасна роза ражда множество съцветия, всяко от което е като живописно произведение на изкуството. Нейните дълбоки цветове се разгръщат като малки и елегантни мистерии, като всяко разкрива своите нежни златисти тичинки.
 
От първоначалните розови и почти лилави пъпки до пълното им разцъфване, когато цветовете леко избледняват и по ръбчетата на венчелистчетата се появяват оттенъци в кармин, тази роза представлява наистина вълнуващо зрелище. Обилните цветове се носят с грация от леко извитите стебла, излъчвайки сладко ароматно присъствие, което примамва сетивата.
 
The Mill On The Floss® не е само красива, но и устойчива растителност, образуваща компактен и изящен храст с лъскава зеленина. Името й носи следите на великия роман на Джорд Елиът, предизвиквайки въображението си да се потопи в атмосферата на "Воденицата на река Флос". Това е роза, която не просто оживява в градината, а пренася духа на литературното изкуство в природата около нея.
 

Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

 • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
 • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
 • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
 • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
  При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.

Защо да изперем Lovehortensia.com?

 • Гарантирано Качество: Нашите растения се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
 • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни хортензии.
 • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
 • Как ще получите вашите растения: Вие ще получите вашето растение в саксия, готово за засаждане.
 • Не можете да засадите веднага?: Поставете саксията на защитено място на открито и поливайте редовно и умерено, за да поддържате почвата леко влажна.
 • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Храстовидна

Подобни продукти