Роза The Poet's Wife® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
45,95 лв.
 
Име: The Poet's Wife®
Цвят: Наситено жълт
Аромат: Много силен, Плодов
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 110см. ; Ширина до: 110см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен, интензивен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2014г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра / 6 литра.

 

 

Подробно описание

Розата The Poet's Wife™ е представена за пръв път през 2014 година и се радва на заслужена популярност сред любителите на розите в цял свят. Носи наситено жълти цветя, които избледняват с времето. Тяхната форма е най-приятна, има чист външен пръстен от венчелистчета, обхващащ неформална група от венчелистчета вътре. Има силен, чудесно богат аромат с нотка на лимон, който става по-сладък и по-силен с възрастта. Образува храстовиден, добре заоблен храст с извити клони и доста лъскава листна маса.
 
Сортът е изключително подходящ за поставяне в градината, благодарение на своята изключителна устойчивост на болести и насекоми. Цъфтежът на The Poet's Wife™ е невероятен, с изобилно количество пълни и ароматни цветове, които непрекъснато ще Ви радват през лятото и ранната есен. Тази роза има много медали, включително златен медал на Royal National Rose Society, което я прави не само красива, но и изключително високо оценена от розовите експерти.
 
The Poet's Wife™ расте до височина около 110см. и е идеален за поставяне в градински легла или за отглеждане в саксии. Цветовете на тази роза са в основно златисто жълт цвят, който придава топлина и светлина на градината Ви. Ако търсите роза, която да добави елегантност и аромат във Вашата градина, The Poet's Wife™ е изключителен избор. Със своите красиви цветове и забележителен аромат, тя е перфектното допълнение към всяко розово легло и може да бъде чудесен подарък за любители на розите.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти