Роза Thomas à Becket® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
48,95 лв.
 
Име: Thomas à Becket®
Цвят: Пурпурно-червено
Аромат: Средно силен, Стара роза
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 140см. ; Ширина до: 140см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен, интензивен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2013г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра / 6 литра.

 

Произход на името: Thomas à Becket® -Това е сорт роза, който е кръстен в чест на един от най-известните архиепископи в катедралата Canterbury.

Подробно описание

Thomas à Becket® е представена през 2013 година и оттогава се радва на голяма популярност сред любителите на розите. Тя е изключително подходяща за отглеждане в градини и паркове, като едновременно това е привлекателна и за оформяне на живи огради и релефни площи.
 
Цъфтежът на Thomas à Becket® е богат и продължителен, като цветовете са големи и пълни с красива кардинално червена нюанс, който се издържа дълго време. В същото време тя има благоуханен аромат, който ще направи престоя в градината ви още по-приятен. Това е разновидност с много различен характер от общия набор от английски рози, по-скоро по-близък до видовете рози, отколкото до старите рози и по-естествен и храстовиден на растеж. Поразително червено-червено; отделните цветя могат най-добре да бъдат описани като плитки чаши, отварящи се като неофициални розетки; венчелистчетата бързо се отразяват с остаряването на цветята. Държат се в средно големи глави; отделните цъфтежи кимат привлекателно по стъблото. Имат аромат на стара роза със силен характер на лимонова кора. Образува силен, доста неформален храст. 
 
Розата Thomas à Becket® е печелила множество медали, включително "Най-добра нова растителна култура" на RHS Chelsea Flower Show 2013 година и "Златна медал на националната изложба на рози" през същата година.
 
Ако сте любител на розите и търсите невероятно красив и ароматен сорт, който да направи всяка градина по-красива, то Thomas à Becket® е идеалният избор за вас. Не пропускайте възможността да добавите този уникален сорт роза към вашата градина и да се наслаждавате на красотата и благоуханието й в продължение на много години.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти