Роза Till Eulenspiegel® - Kordes® (Тил Ойленшпигел)

  • Производител: Kordes®
33,95 лв.
Име: Till Eulenspiegel®
Цвят: Червен
Аромат: Среден
Размери на цвета: Среден: 6 - 8 см.
Размери: Височина до: 70см. ; Ширина до: 50см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Колекция: Märchen Rosen®
Селекционер:  W. Kordes' Söhne (Германия)
Представяне: 2017г.
Вид: Hybrid tea rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 3 литра
Възраст на розата:  3+ год.

 

 

Подробно описание

Till Eulenspiegel® има прекрасни, големи цветове в дълбок, червен цвят. Цветовете са много издръжливи и устойчиви на заболявания, което прави тази роза много подходяща за отглеждане в градината или на балкона. Листата на розата са тъмно зелени, красиво оформени и допълват красотата на цветовете. Това е чудесен избор за любители на розите, които търсят красиво и непретенциозна роза, която е лесна за отглеждане и поддръжка. Тази роза ще привлече вниманието на всеки, който я види, със своята красота и аромат. Както всички рози от Kordes, Till Eulenspiegel® е забележителна заради своята издръжливост и устойчивост на заболявания. Това прави розата много подходяща за отглеждане и в топли, и в хладни климатични зони.
 
Kordes Rosen, една от най-големите компании за производство на рози в света. Тези рози се отличават с много добра устойчивост на заболявания и инфекции, което ги прави лесни за отглеждане и поддържане. Розите Kordes са известни със своя богат цъфтеж и наситени, ярки цветове, както и с дълготрайността на цветовете им. Kordes Rosen е известна със своята силна ангажираност към опазването на околната среда и устойчивото земеделие. Те използват само естествени методи за защита на розите си и не използват пестициди или химикали за борба с вредители. Това прави розите Kordes добър избор за хора, които се интересуват от устойчивите практики в градинското земеделие.
 
Всички сортове рози на Kordes се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Kordes могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност,  предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Kordes предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 
Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 
 

 

 

Характеристики
Видове
Флорибунда

Подобни продукти