Роза Tranquillity™ - David Austin®

  • Производител: David Austin®
46,95 лв.
 
Име: Tranquillity™
Цвят: Бял
Аромат: Лек - среден, Плодов
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 125см. ; Ширина до: 125см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен, интензивен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2012г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнери: 4 литра.

 

Произход на името: Tranquillity™ - в превод на български език: "спокойствие". Розата на спокойствието трябва да присъства във всеки един дом.

Подробно описание

Tranquillity™ - една от най-изящните рози на David Austin®, която е идеална за всеки, който търси красиво, деликатно и ароматно цвете за своя градински уют. Тази роза е представена през 2012 година и е кръстена в чест на мира и спокойствието, които вдъхва в сърцата ни.
 
Tranquillity™ е една от много рози на David Austin®, която се отличава с красива форма на цвета, която напомня на класическите рози от миналото. Цветът е изключително красив, а ароматът му е деликатен и уханен. Красиво заоблени цветове, със спретнато разположени венчелистчета, образуващи перфектни розетки. Пъпките са леко оцветени в жълто, но когато цветята се отворят, стават чисто бели. Силен храст, растежът му е храстовиден и изправен, облечен в светлозелена зеленина, извита навън по най-атрактивен начин. Със своите чисто бели цветове роза Tranquillity™ оправдава името си. Тази роза е подходяща за много различни градински проекти, включително като красиво украса за пространства около дома или като част от градината на дома Ви.
 
Tranquillity™ има много полезни качества, които я правят един от най-популярните сортове рози на David Austin®. Тя е изключително устойчива на болести и неизискваща особено голямо внимание, което я прави идеална за начинаещи градинари. Освен това, тази роза е удостоена с медал от Royal Horticultural Society за своето красиво цветене и аромат. Когато цъфти, Tranquillity™ разпуска красиви, гъсто пълни цветове, които впечатляват с всяко свое движение. Цветовете могат да бъдат използвани за декорация на маси, за букети и за други украси за дома. Ако търсите красива, устойчива и ароматна роза за градината си, Tranquillity™ е перфектният избор за Вас.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Храстовидна

Подобни продукти