Роза Vanessa Bell - David Austin®

  • Производител: David Austin®
48,95 лв.
 
Име: Vanessa Bell
Цвят: Бледо жълт
Аромат: Силен - среден, Зелен чай с мед и лимон
Размери на цвета: Среден: 5 - 8 см.
Размери: Височина до: 110см. ; Ширина до: 90см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Интензивен
Форма на цвета: Двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2017г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра.

 

Произход на името: Сорта Vanessa Bell е кръстен на художника, дизайнера и член-основател на Bloomsbury Group, Vanessa Bell - сестра на писателката Virginia Woolf.

Подробно описание

Розата Vanessa Bell е наистина една от най-красивите и елегантни сортове рози на David Austin®. Тази роза е изключително подходяща за романтични градини и за тези, които търсят роза с изтънчен цвят и аромат. Пъпките с розов оттенък се отварят в чашки със среден размер, събрани в големи групи. Бледо жълто, бледо до бяло по краищата; всеки има наситено жълто око. Ароматът е подобен на зелен чай с нотки на лимон и мед. Образува храстовиден, изправен храст. Като цъфтеж, розата има богат и продължителен цъфтеж, който продължава през целия летен сезон.
 
Vanessa Bell е получила медали за красота и аромат на редица награди, включително на конкурса за нови рози на Royal Horticultural Society. Тя е идеалната роза за тези, които обичат да имат изискани и красиви цветя в градината си и за тези, които искат да създадат романтична и уютна атмосфера в своето пространство. Поръчайте си Vanessa Bell и се насладете на красотата и аромата на тази изящна роза в своята градина.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
Храстовидна

Подобни продукти