Роза Wildberry® - Tantau®

  • Производител: Tantau®
34,95 лв.
Име: Wildberry®
Цвят: Розов
Аромат: Много силен
Размери на цвета: Силен: 9 - 13 см.
Размери: Височина до: 100см. ; Ширина до: 70-100см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Класическа форма
Селекционер:  Tantau (Германия)
Представяне: 2018г.
Вид: Nostalgic Hybrid Tea Rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 3 литра 

 

Награди:

  • Bronze Medal TH Den Haag 2022;
  • Bronze Medal HT Warsaw / Poland, 2021;
  • Best Noble Rose, Novelty Competition Barcelona / Spain 2018
Подробно описание

Пъпките на тази всепризната чаено-хибридна роза се появяват в нюанси на горски плодове, които се развиват в меко розово към средата, когато цъфтят. Венчелистчетата са твърди, което прави цветята много устойчиви на дъжд. Wildberry® има храстовиден растеж, което го прави особено привлекателен. Тя е представена през 2018 година и бързо става любимец на градинарите, благодарение на своята изключителна красота и устойчивост.

Wildberry® е подходяща за украса на градини, балкони и тераси, до подарък за вашия любим човек. Тази роза е идеална за създаване на красиви розови градини и за съчетаване с други цветя и растения. Красивите цветове на Wildberry® са смесица от нежно розово и наситено розово, което придава на цветята уникален и женствен вид. Розите цъфтят обилно през лятото и ранната есен, като развиват силен, сладък аромат. Закупуването на сорта роза Wildberry® е страхотно решение за всички, които търсят роза с впечатляващ външен вид и устойчивост на болести. Тя е лесна за отглеждане и не изисква специални умения или грижи. Купуването на тази роза е страхотен начин да привнесете красота и женственост във вашата градина или дом.
 
Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените.
 
Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

 

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Чаено- хибридна

Подобни продукти