Роза Wisley 2008® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
45,95 лв.
 
Име: Wisley 2008® (Ausbreeze)
Цвят: Бледо розов
Аромат: Лек, плодов
Размери на цвета: Среден: 6 - 9 см.
Размери: Височина до: 140см. ; Ширина до: 140см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен, интензивен
Селекционер:  David Austin
Представяне: 2008г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра

Произход на името: Wisley 2008® - кръстена на известните RHS Gardens във Wisley, където са засадени много английски рози. Този сорт не трябва да се бърка с роза на име „Wisley“.

Подробно описание

Роза Wisley 2008® - David Austin® е една неустоима английска роза, която цъфти с невероятно деликатни и очарователни розови, напълно двойни цветове, които се отварят от закръглени, леко рошави пъпки. Цветовете са с плитка чашка, около 7 см., пълни с венчелистчета (около 95 бр.), подредени в съвършена розетка – цветът им е меко розов, а външните венчелистчета леко избеледняват към ръба. Те са прекрасно допълнени от средно зелена, полулъскава зеленина. Силна и здрава, тази храстовидна роза е с отличен многократен и непрекъснат (постоянен) цъфтеж през целия сезон. Роза Wisley 2008® излъчва възхитителен, свеж, плодов аромат с нотки на малини и чай.
 
Wisley 2008® цъфти от късна пролет до първи слани. Наградена за най-добра роза за озеленяване на Concurs Internacional de Roses през 2009 г., Барселона.
С височина до 140 см. и почти същата ширина, тя прави добър цъфтящ жив плет и е отличен избор за лехи и бордюри. Засадете я там, където ще можете да се наслаждавате на аромата и ежедневно: близо до врата, покрай пътека или тераса. Отлични цветове за рязани цветя. Отлична устойчивост на болести.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Наличност
Наличен
Видове
Храстовидна

Подобни продукти