Катерлива Роза Zеphirine Drouhin® (Зефирин Друен)

  • Производител: Bizot
49,95 лв.
Име: Zéphirine Drouhin®
Цвят: Розов
Аромат: Силен, Плодов
Размери на цвета: Среден: 5 - 8 см.
Размери: Височина: 2.50 -3.5 м.
Цъфтеж:  Цъфти на вълни като най-силна вълна прави юни месец
Цъфтеж интензитет : Интензивен
Селекционер:  Bizot
Година на въвеждане: 1868г.
Вид: Катерлива
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 4 литра
Възраст на розата:  3+ год. / Размер : 50-70 см.

 

 

Подробно описание

Zéphirine Drouhin® е роза без бодли, която привлича вниманието със своята красота и аромат. Тя е красива катерлива роза с нежни, меки розови цветове. Zéphirine Drouhin® е създадена през 1868 година от френския селекционер Jean-Baptiste André Guillot, който я кръщава в чест на съпругата си. Розата е получена от хибрид между розите "Mme de Tartas" и "Souvenir de la Malmaison". Оттогава до днес тя е сред най-любимите и популярни сортове рози. Тази роза е много популярна сред градинарите и ценителите на цветята, благодарение на своите качества и красив външен вид.

Катерливата роза Zéphirine Drouhin® е изключително подходяща за отглеждане в градини, на тераси и на балкони. Тя може да бъде отглеждана като катерлива растителност, която да оформя арки, парапети, стени и други елементи в градината. Zéphirine Drouhin® се отличава със своя изключителен аромат, който е нежен и сладък. Листата на тази роза са гъсти и гладки и може да достигне до 3-4 метра височина. 
 
За да получите най-добрите резултати от отглеждането на розата Zéphirine Drouhin®, тя трябва да бъде поставена на място с изложение на слънце или полуслънце и да бъде редовно поливана и подхранвана. Отглеждането на Zéphirine Drouhin® е много лесно и не изисква специални грижи. Тази роза е устойчива на болести и вредители, което я прави подходяща за отглеждане както в градини, така и в кашпи на тераси или балкони. Тази роза е идеален избор за всички, които желаят да имат красиво и ароматно растение в своята градина или на терасата си.

Характеристики
Видове
Катерлива

Подобни продукти