Runaway Bride® - Булката беглец - Хортензия

  • Производител: Runaway Bride® & French Bolero®
62,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae

Род: Hydrangea; Вид: Macrophylla

Име: Хортензия макрофила Runaway Bride® - Булката беглец

Височина: Достига до 60-80 см.

Широчина: Достига до 80-100см.

Местоположение:  Полусянка, слънце

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна.

Подрязване: Не е необходимо подрязване, ако не се подрязва,

тя ще достигне височина 60 - 80 см и диаметър 1 метър.

Тип цъфтеж: Гирлянди

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти обилно в началото на лятото!

Подрязване: Не, само на върховете на издънките.

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, балкон и тераса

Студоустойчивост: До -15 С

Контейнер: 6 литра, 

Размер на растението: 40 - 50 см.

Подробно описание

Досега хортензиите цъфтят само в края на клоните си, но Runaway Bride® - Булката беглец e съвсем различна. Оформя цветове по цялата дължина на клоните си като по този начин създава ефектни гирлянди от цветя в началото на лятото. Всеки отделен цвят е също толкова изискан. Те са елегантно оформени, отваряйки деликатно светлозелено, след което постепенно избледняват до чисто бяло - точно като сватбена рокля. При хладно време цветята понякога дори могат да придобият розов оттенък – точно като изчервяваща се булка. Последният акцент на хортензия Runaway Bride® - Булката беглец е през есента - преди листата да опадат, те стават брилянтно оранжево-червени. Мнозина е омагьосала от пръв поглед, а някои да казват: „Тя е просто зашеметяваща, предизвикателна и красива като булка.“ Затова се нарича Runaway Bride® - Булката беглец. Невероятното изобилие от цветове, които ражда в началото на лятото е наистина уникално в света на хортензиите. След първото цъфтене, новите цветя продължават да идват спорадично през цялото лято на новите издънки, чак до есента.
 
 
 
 
Runaway Bride® - Булката беглец е с награда от реномираното Кралско градинарско дружество „Растение на годината 2018“ на престижното изложение на цветя RHS Chelsea в Лондон. Runaway Bride® - Булката беглец е отгледана от един от най-успешните селекционери на декоративни растения през последните десетилетия, Ushio Sakazaki от Япония. 
Runaway Bride® - Булката беглец е не само красива в началото на лятото, но и лесна за грижа след цъфтежа. Ако просто я оставите да порасне, след като разцъфти, силните базални издънки скоро ще започнат да растат, преминавайки през цъфтящите стъбла на текущата година през лятото. Тези нови издънки ще нараснат с дължина до метър до есента и ще оформят гирлянди за следващото ранно лято. Ако предпочитате по-компактна форма, можете да отрежете новите дълги издънки в разгара на лятото (до средата/края на юли); това обаче означава, че ще загубите уникалния растеж на гирлянди и няма да цъфти толкова обилно. Най-красиво се развива, когато се оставя да расте безпрепятствено.
Runaway Bride® - Булката беглец - колкото повече светлина получава, толкова по-дълго ще изглежда най-добре – особено на хладно място. Но предпочита да е на открито – и така: всеки, който иска да и се радва в дългосрочен план, ще трябва рано или късно да я изведе на чист въздух. В градината обича да е на полусянка, с други думи да не е изложена на пълно слънце през целия ден, нито поставена на пълна сянка. Почвата трябва да е плодородна и да съдържа достатъчно влага. 
След като Runaway Bride® - Булката беглец влезе в пълен цъфтеж, "огладнява" и обича да се подхранва с тор за хортензии от време на време, за да се насърчи по-силен растеж. Това ще и помогне да произведе здрави дълги и нови издънки, осигурявайки великолепно шоу от цъфтящи гирлянди през следващата година.
Засаден в голяма саксия Runaway Bride® - Булката беглец е просто нокаут на балкона или терасата! Това е мястото, където нейните гирляндни наистина хващат окото. Важно е да е поставена на полусянка. Когато Runaway Bride® - Булката беглец надрасне контейнера, тя трябва да бъда презасадена. Не забравяйте да използвате компост за хортензии, защото това е единствената среда, която ще гарантира, че цъфтежът и ще остане чисто бял.
 
Истинската Runaway Bride® е само в зелен контейнер, брандиран с  лого, както и етикет с логото на Runaway Bride®.
 
  • Гарантирано Качество: Нашите растения се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни хортензии.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Как ще получите вашите растения: Вие ще получите вашето растение в саксия, готово за засаждане.
  • Не можете да засадите веднага?: Поставете саксията на защитено място на открито и поливайте редовно и умерено, за да поддържате почвата леко влажна.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на растенията са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
частично слънце, частична сянка

Подобни продукти