Щамбова Роза Augusta Luise®- Tantau® (Аугуста Луиз)

  • Производител: Tantau®
104,95 лв.
Име: Щамбова роза Augusta Luise®
Цвят: Кайсиево - Розов
Аромат: Много силен
Размери на цвета: Голям: 10-12 см.
Размери на корона: Достига до: 90-100см.
Височина на стеблото: 95+ см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, класически цвят на роза
Селекционер:  Tantau (Германия)
Година на въвеждане: 1999г.
Вид: Nostalgic Hybrid Tea Rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 7 литра

 

Награди:

  • Сребърна -  най-красива роза на Rosarium Uetersen/Германия 2013;
  • Златна - най-красива роза на Rosarium Uetersen/Германия 2012;
  • Най-добрата роза - New Zealand 2010;
  • Роза на годината Нова Зеландия 2010

 

Подробно описание

Augusta Luise® може да бъде описана като една от най-забележителните и популярни рози в света. Разкошни, ароматни цветя се появяват през цялото лято. Розата е кръстена на Аугуста Луиз от къщата на Столберг. Розата Augusta Luise® на Tantau е един от най-широко известните и обичани сортове рози в света. Това е чаено хибридна роза, която има красиви, кръгли и пълни цветове с нежни нюанси от розово и прасковено. Сортът е създаден през 1999 година от немската фирма Tantau Roses, която е една от водещите производители на рози в света.
 
Една от най-големите предимства на Augusta Luise® е, че цветовете и са изключително дълготрайни и могат да се наслаждавате на тях дълго време. Това я прави идеален избор за създаване на красиви букети и декорации. Красотата на цветовете и дълготрайността им правят Augusta Luise® неповторима в своята категория. Augusta Luise® е средноголяма роза с височина от около 90 сантиметра и ширина на купола от 60 сантиметра. Това я прави перфектен избор за градини и паркове. Розата е устойчива на болести и може да се отглежда изключително лесно, което я прави добър избор и за начинаещи градинари. Augusta Luise® е една прекрасна и устойчива роза, която съчетава красив дизайн, качествени цветове и лесен начин на отглеждане. Това я прави идеален избор за всеки, който търси красиви и устойчиви рози за своята градина или за създаване на красиви букети и декорации.
 

Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Кога и Как да Засадим Щамбова Роза

Характеристики
Видове
Чаено- хибридна, Щамбови

Подобни продукти