Щамбова Роза Chippendale -Tantau® (Чипъндейл)

  • Производител: Tantau®
104,95 лв.
Име: Chippendale®
Цвят: Сьомга / Оранжево - розов
Аромат: Силен, Плодов
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери на короната: Достига до: 90-100см.
Височина на стеблото (присадка): 90+ см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Tantau (Германия)
Представяне: 2005г.
Вид: Чаено- хибридна
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 7 литра 

 

Награди: Най-красивата роза в Rosarium Uetersen / Германия

Подробно описание

Chippendale® - Nostalgic® хибридна чаена роза със силен и издръжлив растеж и тъмна лъскава зеленина. Много ароматните носталгични цветове са с форма на чаша и пълни с множество тъмнооранжеви венчелистчета. Цветът варира от прасковено-жълт до кайсиево-розов в зависимост от температурата, слънчевите лъчи и етапа на цъфтеж. Много добър повторен цъфтеж. Цъфти много рано. Роза Chippendale® е подходяща както за отглеждане в градини, така и за отрязване на цвета за аранжировки. Тя е изключително устойчива на болести и вредители и има много добро съотношение на цветовете и листата.

Цъфтежът на Chippendale® е изобилен и продължителен, като представя широка гама от цветове, които се движат от бледо розово до богато оранжево. Тази роза има изключително ароматни цветове, което я прави отличен избор за цветни градини или за просто удоволствие от аромата във вашата градина.
 
Chippendale® е носител на медали, включително златен медал на Конкурса за нови сортове рози в Ландскруна, Австрия. Това е доказателство за високото качество на тази роза и потвърждение, че тя е изключителен избор за всеки, който търси красива, здрава и ароматна роза. Ако сте любител на розите и искате да добавите няколко различни сорта в своята градина, Chippendale® на Tantau® е страхотен избор. Тя е лесна за отглеждане, устойчива на болести и вредители.
 

Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените.Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

 

  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Кога и Как да Засадим Щамбова Роза

Характеристики
Видове
Щамбови

Подобни продукти