Щамбова Роза Gertrude Jekyll® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
119,95 лв.
Име: Gertrude Jekyll®
Цвят: Розов
Аромат: Много силен, старинна роза
Размери на цвета: Голям: 9-13 см.
Височина на стеблото (присадка): 100+ см.
Размери на корона: Достига до: 90-100см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 1986г.
Семейство: Щамбова роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 7 литра

 

Произход на името: Gertrude Jekyll - известен градински дизайнер и автор, който оказа дълбоко влияние върху стила на английските градини в днешно време. Създател над 400 живописни градини в Обединеното кралство, Европа и Америка. 

Подробно описание

Gertrude Jekyll® - една от най-съвършенните рози, създавани от David Austin. Една от първите английски рози, които започват да цъфтят още през месец май, нейните перфектни пъпки се отварят в големи цветове с форма на розетка в ярко розов цвят. Силният, перфектно балансиран аромат на старинна роза често се описва като типичния аромат на "Old Rose". Gertrude Jekyll® е силна роза; ще образува средно голям, изправен храст. Може да се отглежда и като увивна роза.

Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.

Характеристики
Видове
Щамбови

Подобни продукти