Щамбова Роза Golden Celebration® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
109,95 лв.
Име: Щамбова Роза Роза Golden Celebration®
Цвят: Жълт (наситен)
Аромат: Силен
Размери на цвета: Голям: 9 - 13 см.
Размери на корона: Достига до: 90-100см.
Височина на стеблото (присадка): 100+ см.
Цъфтеж:  Повтарящ се
Селекционер:  David Austin
Представяне: 1992г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: Нормална киселинност -  pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 7 литра

Произход на името: Роза Golden Celebration® - вдъхновен от великолепния си цвят. Това е перфектната роза за отбелязване на златни сватби, годишнини или всяко друго тържество или важно събитие.

Подробно описание

Golden Celebration® е една от най-очарователните английски Рози, която ще Ви впечатли с внушително големите си и кичести цветове в наситено златистожълто. Всеки цвят прилича на голяма чаша, изпълнена с многобройни припокриващи се венчелистчета (75 бр.), които излъчват силен аромат на чай. Този аромат постепенно се примесва с възхитителни плодови нотки, наподобяващи цитрус, личи, вино и ягоди, което прави Golden Celebration® неповторима.
 
Golden Celebration® е многократно цъфтяща роза и образува закръглен и пищен храст с добре оформени и здрави стебла. Изключително устойчива и лесна за отглеждане, Golden Celebration® е подходяща както за градината, така и за саксия или контейнер. Нейният аромат и красив цвят правят впечатляващо присъствие във всеки дом. Цъфтежът й е продължителен, което означава, че ще се радвате на нейните прекрасни цветове през целия сезон до късна есен.
 
Golden Celebration® е издръжлива роза, която може да се справи с различни условия на отглеждане и да запазва своята красота и аромат дълго време. Нейното златистожълто цвете е истинско бижу, което ще привлече вниманието на всички около вас. Насладете се на тази неповторима роза, която съчетава красота, аромат и издръжливост в едно и ще Ви радва с великолепното си присъствие в градината или дома.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 

Характеристики
Видове
Щамбови

Подобни продукти