Щамбова Роза Lady of Shalott™ - David Austin®

  • Производител: David Austin®
109,95 лв.
Име: Щамбова Роза Lady of Shalott™
Цвят: Оранжев
Аромат: Среден, чаена роза
Размери на цвета: Голям: 9-13 см.
Височина на стеблото (присадка): 100+ см.
Размери на корона: Достига до: 90-100см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, в клъстери
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 2009г.
Семейство: Щамбова роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 7 литра

Произход на името: Lady of Shalott™ -Красивата и нежна роза е кръстена на едноименната поема на Алфред Тенисън, която разказва за загадъчната дама, живееща в тайнствен замък на остров Шалот. Този сорт роза е носител на няколко награди, включително RHS Chelsea Flower Show - Gold Medal. 

Подробно описание

Розата Lady of Shalott™ е поредният шедьовър на известния британски селекционер на рози David Austin. Сортът Lady of Shalott™ има светлооранжево-червени цветове, които са наситени с ярки златисти нюанси. Цветовете имат въздушна и нежна форма, като са плътни и много ароматни. Наситени оранжево-червени пъпки, отворени към цветове с форма на чаша, пълни с рехаво подредени оранжеви венчелистчета. Околните външни венчелистчета са розови като сьомга с красиво контрастиращи златисто-жълти долни страни. Има приятен, топъл аромат на чай с нотки на подправена ябълка и карамфил. Бързо оформя храстовиден храст с леко извити стъбла и среднозелени листа, които имат привлекателни, леко бронзови нюанси, когато са млади. Растението е добре разклонено, с мощни стъбла и гъсти листа, което го прави изключително устойчиво на болести и вредители.
 
Розата Lady of Shalott™ е идеален избор за всеки, който търси романтичен и ароматен елемент за своята градина. Тя е идеална за създаване на красиви композиции и аранжировки, като може да бъде отглеждана както в градината, така и в саксии. Благодарение на своята устойчивост на болести и вредители, розата Lady of Shalott™ е изключително лесна за отглеждане, което я прави идеален избор за начинаещи градинари. Купете този невероятен сорт роза и се насладете на красотата, която ще донесе във вашата градина.
 
Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
 

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.
 

Характеристики
Видове
Щамбови

Подобни продукти