Щамбова Роза Molineux® - David Austin®

  • Производител: David Austin®
109,95 лв.
Име: Molineux®
Цвят: Наситено Жълт
Аромат: Среден мускусен аромат на чаена роза
Размери на цвета: Среден: 5-9 см.
Размери на короната: Достига до: 90-100см.
Височина на стеблото: 100+ см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Селекционер:  David Austin
Година на въвеждане: 1994г.
Семейство: Английска храстовидна роза
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 7 литра

 

Произход на името: Molineux® - Кръстен на футболния стадион на Wolverhampton Wanderers в Обединеното кралство.
Подробно описание

Molineux® -Цъфти със среден размер, чиста розетка. Първоначално оранжеви, те бързо стават наситено жълти на цвят. Има лек до среден мускусен аромат на чаена роза. Растежът му е компактен, равномерен и изправен. Английската роза Molineux® ухае прекрасно и е вълнуваща гледка. В меките дни и в ранните утринни часове розата обгръща градината и терасата със своя мускусен, луксозен аромат. Цветовете и се разгръщат в куполообразна чаша с множество малки и големи венчелистчета. Molineux® показва ярко жълти цветове, когато се отворят, чийто златист оттенък се увеличава ежедневно. Малка точка в средата на цвета има остатъци от тичинки. Първите цветове се развиват в началото на юни. Розата произвежда нови цветове на свежи зелени стъбла на кратки интервали до края на септември. Наситената зелена гъста зеленина подсилва блясъка на интересните цветове. 

Всички сортове рози на David Austin® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Английските рози David Austin могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - английските рози David Austin предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите David Austin предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.

Допълнителна информация:

  • Цветът на розите David Austin - може да варира в зависимост от условията на отглеждане. Избледняването на цвета е характерно за някои сортове.
  • Размерът на цветовете при рози David Austin  - варира в зависимост от жизнения цикъл на всеки цъфтеж. Измерванията се отнасят до средния диаметър на цъфтежа в разцвета му. ГОЛЯМ: 9-13 см.; СРЕДЕН: 5-9 см.;  МАЛЪК: 2,5-4,5см.
  • Размери на розите David Austin - Всички измервания са приблизителни „височина x ширина“ и се отнасят за 3-годишна установена роза, подрязвана веднъж годишно, измерена по време на първото цъфтене през юни.
  • Цъфтеж при розите David Austin: Повтарящ се или цъфтеж само веднъж?
    При повтарящ се цъфтеж - розите цъфтят на вълни от късна пролет до ранна зима. При цъфтеж само веднъж на сезон-  рози произвеждат само единичен цъфтеж, който продължава 3 до 4 седмици в средата на лятото.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Кога и Как да Засадим Щамбова Роза

Характеристики
Видове
Щамбови

Подобни продукти