Щамбова Роза Nostalgie® Tantau® - (Носталгия)

  • Производител: Tantau®
97,95 лв.
Име: Nostalgie®
Цвят: Двуцветен - кремаво бяло и черешово червено
Аромат: Лек - среден
Размери на цвета: 8-10 см.
Размери на корона:: Достига до: 90-100см.
Височина на стеблото (присадка): 90+ см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Tantau (Германия)
Година на въвеждане: 1995г.
Вид: Nostalgic Hybrid Tea Rose
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 7 литра

 

Награди: Top Rose -  Den Haag 2000; Gold Glasgow 2002

Подробно описание

Роза Nostalgie® е един от най-известните и обичани сортове рози в света, който е създаден от немската фирма Tantau Roses. Това е чаено хибридна роза, която представя красиви, пълни и ароматни цветове в нюанси на бяло, розово и червено. Сортът е наречен Nostalgie®, заради класическия си изглед и чувство, което придава. Розата Nostalgie® е един от най-големите представители на чаените рози и е популярна заради красотата, елегантността и уникалния си аромат. Цветовете са средноголеми и имат около 40-45 листа, което ги прави особено пълни и здрави. Нюансите на цветовете варират от бяло до розово, кремаво бяло и череша, а някои от цветовете имат червени краища, което придава на цялостната им визия допълнителна дълбочина.
 
Nostalgie® е изключително ароматна и може да направи всяка градина или букет още по-красив. Ароматът е сладък и фин, с нотки на мед и цитрусови плодове, който може да се усети дори на голямо разстояние. Роза Nostalgie® е част от групата на чаените рози, които са изключително устойчиви на болести и могат да се отглеждат лесно, както в градини, така и в саксии. Сортът е устойчив на ниски температури и може да преживее зимата, ако е добре подготвен за нея. Отглеждането на розата Nostalgie® не изисква много грижи и труд, което я прави подходяща за начинаещи градинари. Nostalgie® е красива, ароматна и лесна за отглеждане роза, която е идеален избор за всеки, който търси класически и елегантен дизайн за своята градина.
 

Всички рози на Tantau® се отглеждат по методите на класическите рози, като се прилагат традиционни техники за формиране на растенията и за създаване на красиви, здрави цветове. Тези рози могат да бъдат отглеждани в различни типове почви, но най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Въпреки това, те могат да се справят и с по-лошите условия на почвата. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Розите Tantau® предпочитат места със слънчева експозиция или полусянка, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата. Добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите. Розите Tantau® имат висока устойчивост на болести и вредители. Те са изключително здрави растения, които могат да преживеят и да процъфтят дори в най-неблагоприятните условия за отглеждане. Затова, те са отличен избор за начинаещи градинари или за онези, които не могат да отделят много време за поддръжка на своята градина.

 

  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Кога и Как да Засадим Щамбова Роза

Характеристики
Видове
Щамбови

Подобни продукти