Щамбова Роза Red Leonardo da Vinci®

  • Производител: Meilland®
98,95 лв.
Име: Red Leonardo da Vinci®
Цвят: Розов
Аромат: Лек 
Размери на цвета: 8 - 10 см.
Размери на короната: Достига до: 90-100см.
Височина на стеблото (присадка): 90+ см.
Цъфтеж:  Повтарящ се (цъфти на вълни през целия сезон)
Цъфтеж интензитет : Обилен
Форма на цвета: Голям, двоен, тип розетка
Селекционер:  Meilland
Година на въвеждане: 2003г.
Вид: Флорибунда
Местоположение:  Слънце; Частично слънце
Засаждане: Добре дренирана и богата на хранителни вещества
Почва: pH между 6.0 и 6.5.
Подрязване: През пролетта. 
Контейнер: 7 литра

 

 

Подробно описание

Роза Red Leonardo da Vinci® е хибридна роза, кръстоска между сортовете Rote Max Graf и Cassandre и Bonica, която принадлежи към групата флорибунда. Тя е известна със своите кръгли,  цветове във форма на розетка в ярко-червен цвят, които са голямо предимство при избора й за вашата градина. Размерът на цветовете е около 6-8 см в диаметър и те имат лек, приятен аромат. Има тъмно малиново червено до наситено розово лилаво, пълни цветове с деликатен аромат, които се появяват от юни до първите слани. Цъфти изключително обилно и многократно. Най-големите цветове се предлагат през юни и юли, по-късно те са до една трета по-малки, но все още има много от тях. Предимството на този сорт е почти перфектната устойчивост на обичайните заболявания, така че листата остават красиво тъмнозелени и блестящи през целия сезон.

Роза Red Leonardo da Vinci® е компакта и плътна. Това я прави идеална за засаждане в градини с ограничено пространство, където високите рози може да са проблем. Храста има здрава структура, която издържа на вятър и дъжд, като в същото време е устойчив на болести и вредители. Роза Red Leonardo da Vinci® е лесна за отглеждане и изисква минимална грижа. Тя може да се отглежда както на открито, така и в контейнери. За да се осигури най-доброто развитие и цъфтеж, розата трябва да се засаждана на слънчево място и да се полива редовно.

Red Leonardo da Vinci® е идеална за хора, които търсят красиво и здраво растение, което да изглежда невероятно в градината им. Благодарение на своята устойчивост и красота, Red Leonardo da Vinci® е един от най-желаните сортове рози сред любителите на цветята.

 

Всички видове рози най-добре се развиват в почва, която е добре дренирана и богата на хранителни вещества. Те могат да бъдат отглеждани както в градини, така и в саксии. Добре дренирана почва - важно е да има добра циркулация на въздуха и вода, за да се избегне прекомерното задържане на влага, което може да доведе до гниене на корените. Нормална киселинност - розите предпочитат почва с pH между 6.0 и 6.5. Богата на органични вещества - добавянето на компост, хумус или други източници на органични вещества може да подобри качеството на почвата и да насърчи растежа на розите.
 
Розите предпочитат места със слънчева експозиция или полуслънце, където имат достъп до поне 6 часа слънчева светлина на ден. Те трябва да бъдат редовно, но внимателно поливани, особено през летните месеци, когато има повече топлина и изсушаване на почвата.
  • Гарантирано Качество: Нашите рози се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни рози.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички рози са листопадни. Височината и разлистването на розите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената роза ще варира в зависимост от сезона.

Кога и Как да Засадим Щамбова Роза

Характеристики
Видове
Щамбови

Подобни продукти