Щамбова

Щамбова

Подреди по
Филтри
Производители
Наличност
Видове
Местоположение
Цена
Приложи

Щамбова

Щамбовите хортензии са чудесен начин да добавите цвят, текстура и красота във вашата градина, двор или тераса. Тези растения имат уникален и елегантен вид, който ги прави изключително популярни сред градинските ентусиасти.
 
Освен своята красота, щамбовите хортензии са и изключително лесни за отглеждане. Те могат да се отглеждат във всички климатични зони. Тези растения не изискват много грижи и могат да преодолеят дори по-трудни условия на отглеждане.
 
Щамбовите хортензии могат да бъдат както паникулати, така и макрофили. Щамбовите хортензии от сорта паникулати имат конусовидни цветове, които са само бели или бели и постепенно придобиват розово-червен оттенък. Тези растения имат здрава структура и могат да достигнат височина от около 2-2,5 метра.
 
От друга страна, щамбовите хортензии от сорта макрофили имат по-големи листа и цветове в сравнение с паникулатите. Тези растения могат да достигнат височина до 2 метра и имат широки, кръгли цветове, които могат да бъдат от бели до сини или розови.
 
Независимо от сорта, щамбовите хортензии са красиви и лесни за отглеждане растения, които могат да добавят много цвят и живот във Вашата градина. Те са отличен избор за хора, които търсят растения, които да изискват минимална грижа и да могат да се приспособят към различни условия на отглеждане.