Silver Dollar® - Щамба

  • Производител: Други
129,95 лв.

Име: Щамбова хортензия паникулата Silver Dollar®

Семейство: Hydrangeaceae; Род: Hydrangea; Вид: Paniculata

Цвят: Бял; Височина: Достига до 200-300 см.

Местоположение:  Слънце, частично слънце

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна.

Подрязване: Рано пролет. Цъфти на ново дърво.

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: от юни до първа слана

Подходящ за: Озеленяване, градина, контейнери, балкон и тераса

Студоустойчивост: Да, до -25°C, 

Контейнер: 10 литра, 

Размер на растението: 100-110 см.

Silver Dollar® има силни стъбла с тъмнозелени листа и ярки бели цветове. Времето на цъфтеж на Silver Dollar® е от началото на юни до септември и продължава повече от 100 дни. 

 
 
Подробно описание

Hydrangea паникулата Silver Dollar® е изключително издръжливо и надеждно щамбаво дърво, лесно за отглеждане и много ефектно. Това уникално дърво толерира почти всякакви условия. Времето на цъфтеж е продължително и се простира от началото на лятото до есента. Цветовете на Silver Dollar® са изправени, удължени и дълги до 30 см. 
 
Silver Dollar® расте сравнително бързо за щамбова хортинзия и ще Ви радва с изключително богат цъжтеж. Silver Dollar® Hydrangea расте на пълно слънце до полусянка и предпочита влажна, добре дренирана, плодородна почва. Цветът на този сорт не се влияе от pH на почвата. Поддържайте почвата влажна, особено през лятото и през първата година след засаждането. През целия си живот Silver Dollar® ще се справя най-добре с дълбоко поливане веднъж седмично при горещи температури. Мулчирането на около 5 см. дълбочина е силно препоръчително. То ще намали нуждите от поливане и ще защити растението Ви при екстремни температури.

Трябва ли да се подрязва Silver Dollar® щамбова хортензия?

Silver Dollar® цъфти само на нови клони, така че резитбата пролетта може да помогне за насърчаване на по-гъст растеж, поддържане на идеална форма и обновяване на по-красива корона.

Характеристики
Видове
паникулата, щамба
Местоположение
слънце/частично слънце

Подобни продукти