Skyfall - Хортензия паникулата

  • Производител: Други
25,95 лв.
Име: Hydrangea paniculata Skyfall® (Frenne)Ⓢ
Вид: Паникулата
Цвят: Бял
Размери: достига до: 120 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Местоположение:  частично слънце, пълно слънце
Студоустойчивост:  до -30°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Киселинна до неутрална (pH 4.5 - 6.5), плодородна
  През пролетта. Цъфти на нови клони.
Контейнер:  3 литра
възраст на растението:  3+ години

 

Подробно описание

Метличната хортензия Skyfall® е истинско цъфтящо чудо! Нейните подобни на зюмбюл цветни метлици са не само големи, но и очароват месеци наред със специална игра на цветове. Когато за първи път разцъфвнат изглеждат мекозелени, когато се отворят, те придобиват кремав до чисто бял оттенък с напредването на цъфтежа, само за да се сбогуват стават с розови нюанси. Феномен, на който можем да се насладим от юни до октомври! Това означава, че Skyfall® цъфти за паникулата доста рано и много дълго време. И не само доставя радост на собственика на градината, Skyfall® вирее много добре в кашпа, за да създаде живи цветове на балкона или терасата. Skyfall® привлича насекоми като пчели и пеперуди! В градината тази хортензия се откроява, когато е засадена поотделно, но изглежда добре и в група, например като средно висок цъфтящ жив плет. Благодарение на компактния си растеж до 1,2 метра височина и особено малка ширина от максимум 70 сантиметра, метличестата хортензия Skyfall наистина намира място във всяка градина!
 
Тази цветна хортензия също е лесна за грижи и е изключително здрава. Skyfall® е особено толерантна към местоположение, здрава, издръжлива на замръзване над средното ниво и устойчива на градски климат. За разлика от много другите сортове, Skyfall® е доста устойчива на суша! За да подобрите цъфтежа, подрязвайте силно в началото на пролетта, като отрязвате издънките от предишния сезон до няколко пъпки от постоянната, дървесна рамка на растението.
 
  • Гарантирано Качество: Нашите хортензии се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни растения.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Търговска марка на Общността EU 011352077. Приложени европейски права на селекционер на растенията EU 20180550 - забранено неразрешено размножаване!

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти