Strong Annabelle® - Хортензия arborescens - Proven Winners®

  • Производител: Proven Winners®
39,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae

Род: Hydrangea; Вид: Arborescens; Произход: Хибрид

Име: Градинска дървовидна хортензия Strong Annabelle®

Цвят: Бял

Височина: Достига до 140см.

Широчина: Достига до 120см.

Местоположение:  Пълно слънце, до частична полусянка - Пълно слънце (6+ часа), Част. слънце (4-6 часа), Пълно засенчване (до 4 часа).

Засаждане: Умерена до влажна почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: B (5,6 - 6,2)

Подрязване:Подрязвайте в края на зимата/началото на пролетта. Нанесете тор с контролирано освобождаване в началото на пролетта. 

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, балкон и тераса

Студоустойчивост: Да, до -30°C, 

Контейнер: 3 литра (саксия P21) 

 
Подробно описание

Hydrangea arborescens Strong Annabelle®, позната още като "Incrediball", е нов сорт, който "улавя" слабите страни на Annabelle. Това е здрава, възходяща широколистна хортензия, която цъфти изключително красиво през цялото лято, с големи кремаво-бели цветни топки, които стават светлозелено през есента. Клоните са твърди и изправени, листата са големи, тъмнозелени, нарязани и заострени. Тази хортензия се справя отлично на пълно слънце, полусянка или сянка и цъфти върху едногодишна (нова) дървесина, изключително издръжлива е и може да се подрязва ежегодно в началото на пролетта. Strong Annabelle® издържа на морски бриз, примамва пчели и пеперуди и е устойчивана болести.

Засадете Strong Annabelle® на място, което получава частично или пълно слънце или поне 4-6 часа слънчева светлина на ден. Предпочита влажна, но добре дренирана почва. Препоръчваме също да добавите слой мулч, за да предпазите корените от екстремни атмосферни условия, а също и да помогнете за задържането на влагата.

Най-добре е да подрязвате хортензиите Strong Annabelle® в началото на пролетта. Отрежете около ⅓ от общата височина на храста. Това ще насърчи нов растеж и огромни цветове през цялата година, както и ще подобри здравината на клоните и стъблата, за да могат да издържат тези масивни цветове.

Торете рано напролет, преди да започне да се развива хортензията. Можете да използвате обикновен тор за дървесни растения с бавно освобождаване, като торове за рози. Strong Annabelle® цъфти върху нова и стара дървесина, така че хортензията ще цъфти безпроблемно и след много сурови зими.

  • Гарантирано Качество: Нашите хортензии се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни растения.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

 

Strong Annabelle® - Хортензия arborescens - Proven Winners®

Характеристики
Наличност
наличен
Видове
дървовидна
Местоположение
слънце/частично слънце, частична сянка, слънце, частично слънце

Подобни продукти