Summer Glow® - Хортензия Серата

26,95 лв.
Име: Hydrangea serrata Summer Glow®
Вид: Serrata
Цвят: Розов
Размери: достига до: 60 - 80 см.
Тип цъфтеж:  Lacecup - тип дантелене шапка
Местоположение:  частична сянка, сянка
Студоустойчивост:  Да! до -30°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Киселинна  (pH 4,5 - 6.0), плодородна
Подрязване: Не е необходимо, само прецъфтелите цветове
Контейнер:  3 литра
възраст на растението:  3,5+ години

 

Подробно описание

Синя сенниковидна хортензия с наситено есенно оцветяване - това е Summer Glow®. Тази хортензия расте нашироко, а не на високо и остава компактен. Предпочита осветено място, но не директно слънце. Много красива като самостоятелно растение или като контейнерно растение. Цъфти обилно на 1-годишна дървесина. Цветовете на Summer Glow® се издигат доста над хортензията, което прави самата хортензия изключително красива. Summer Glow® е много издръжлива и може да понесе нощна слана. Подрязвайте само прецюфтелите цветове през пролетта. В зависимост от pH на почвата, хортензията цъфти с големи сини или розови дантелени цветове.

 
Серата са вид хортензии, които може да достигнат до 1,2 -1,5 метра височина и широчина. Те имат по-малки листа, които са в наситено зелено. Вида хортензия "серата" доста наподобява вида хортензия "макрофила", но е често пренебрегвана по нашите географски ширини, тъй като тя е е по-популярна в Япония и Корея, докато хортензия "макрофила" е широко разпространена и известна в Европа и Северна Америка. Ето и някой основни разлики между двата вида:
  • Размер на цветовете: Хортензията "макрофила" има големи цветове, които могат да бъдат до 30 см в диаметър, докато хортензията "серата" има по-малки цветове, обикновено с диаметър до 15 см.
  • Форма на цветовете: Цветовете на хортензия "макрофила" са обикновено сферични, докато цветовете на хортензия "серата" имат по-плосък, широк и отворен вид, тип дантела.
  • Цвят на цветовете: Цветовете на хортензия "макрофила" могат да бъдат различни, контрастни и наситени, включително розово, синьо, лилаво, червено и бяло. Цветовете на хортензия "серата" обикновено са розови и сини. И на двата вида хортензии цвета на цветовете се влияе от Ph на почвата.
  • Листа: Листата на хортензията "макрофила" са големи и широки, докато листата на хортензията "серата" са по-малки и тесни.

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
серата
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка

Подобни продукти