Summer Love® Purple - Endless Summer - Хортензия макрофила

  • Производител: Endless Summer®
64,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae (Хортензиеви)

Род: Hydrangea (Хортензия); Вид: Macrophylla

Име: Градинска хортензия Summer Love® Purple

Цвят: Лилав

Височина: Достига до 80-120 см.

Широчина: Достига до 80-120 см.

Местоположение: Частично слънце (4-6 часа), Полусянка / шарена сянка

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: B (5,6 - 6,2)

Подрязване: рано пролет, до края на март

Тип цъфтеж: Огромни кръгли топки

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, градина, балкон и тераса.

Студоустойчивост: Да, до -30°C, 

Контейнер: 5 литра, саксия P23

Размер на растението: 40 - 45 см.

Endless Summer® в превод на български: "безкрайно лято" е най-продавана хортензия в света!

 
Подробно описание

Най-страхотна характеристика на Хортензия Endless Summer® Summer Love® Purple е възможността да променяте цвета на цветовете си по Ваш вкус. В зависимост от pH на почвата, можете да имате ярки розови или лилави цветове. Ако pH на Вашата почва не "произвежда" цветовете на хортензията, които предпочитате, то опитайте да добавите към почвата алуминиев сулфат, за да промените нивото на киселинност и от своя страна да промените цвета на цъфтежа на Summer Love® Purple! Хортензията има невероятно красиви стъбла, тъмнозелени листа с червени жилки, които придават страхотен контраст на другите Ви градински растения, многогодишни и едногодишни. Поради изключително здравите стъбла на Summer Love® Purple, тя има голяма толерантност над средната топлина и страхотна устойчивост на болести – особено към брашнеста мана – това е перфектна комбинация от красота и издръжливост за вашата градина!

Endless Summer® Хортензиите се нуждаят от почти никаква резитба през цялата година. Въпреки това, ако имате нужда, ранната пролет е времето на годината, за да извадите ножиците. Изчакайте с подрязването, докато започнете да виждате нов растеж на стъблото. Тъй като хортензиите Endless Summer® цъфтят както върху старо, така и върху ново дърво, трябва да внимавате къде подрязвате, за да не премахнете случайно някои цъфтежи в началото на сезона. Ако пъпките са кафяви и изсъхнали, можете да ги подрежете, но не и ако са зелени и меки. 

  • Гарантирано Качество: Нашите растения се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни хортензии.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Как ще получите вашите растения: Вие ще получите вашето растение в саксия, готово за засаждане.
  • Не можете да засадите веднага?: Поставете саксията на защитено място на открито и поливайте редовно и умерено, за да поддържате почвата леко влажна.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на растенията са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Повече съвети за засаждане и отглеждането на хортензия Summer Love® Purple може да прочетете ето тук

 

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка, частично слънце

Подобни продукти