Summer Love® Red - Endless Summer - Хортензия макрофила

  • Производител: Endless Summer®
64,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae (Хортензиеви)

Род: Hydrangea (Хортензия); Вид: Macrophylla

Име: Градинска хортензия Summer Love® Red

Цвят: Розово -червен

Височина: Достига до 80-120 см.

Широчина: Достига до 80-120 см.

Местоположение:  Частично слънце (4-6 часа), Полусянка / шарена сянка

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: B (5,6 - 6,2)

Подрязване: рано пролет, до края на март

Тип цъфтеж: Огромни кръгли топки

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, градина, балкон и тераса.

Студоустойчивост: Да, до -30°C, 

Контейнер: 5 литра, саксия P23

Размер на растението: 40 - 45 см.

Колекция Endless Summer® първата в света хортензия, отгледана да цъфти през целия сезон, година след година. Няма по-добър избор за тези, които ценят хубавия живот на открито като Hydrangeas Endless Summer®.
Подробно описание

Hydrangea Endless Summer Summer Love® Red Както подсказва името, Endless Summer идва с постоянно дълъг период на цъфтеж, от пролетта до есента, година след година. Цветята на хортензия Summer Love® Red могат да варират по цвят от розово до червено, точният цвят е трудно да се предвиди, ако са засадени в кисела почва, цветята ще станат сини до лилави, ако почвата е алкална, цветята ще бъдат бледорозови до тъмно розови, но често може да бъде някъде по средата, докато почвата е основният фактор, влияещ върху цветовете на цветята, времето и климатът също могат да повлияят на оцветяването, едно нещо, в което можете да сте сигурни, че Endless Summer Hydrangea постоянно ще ви предоставя маса от цветя от началото на лятото до началото на есента. Специално отгледани, за да осигурят повече цветове и по-дълъг период на цъфтеж, те се поддържат лесно и издръжливи до минус 30°C, идеални за саксии или бордюри, достигащи височина до приблизително 1,2 метра с подобно разпространение.

Endless Summer® Хортензиите се нуждаят от почти никаква резитба през цялата година. Въпреки това, ако имате нужда, ранната пролет е времето на годината, за да извадите ножиците. Изчакайте с подрязването, докато започнете да виждате нов растеж на стъблото. Тъй като хортензиите Endless Summer® цъфтят както върху старо, така и върху ново дърво, трябва да внимавате къде подрязвате, за да не премахнете случайно някои цъфтежи в началото на сезона. Ако пъпките са кафяви и изсъхнали, можете да ги подрежете, но не и ако са зелени и меки. 

  • Гарантирано Качество: Нашите растения се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни хортензии.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Как ще получите вашите растения: Вие ще получите вашето растение в саксия, готово за засаждане.
  • Не можете да засадите веднага?: Поставете саксията на защитено място на открито и поливайте редовно и умерено, за да поддържате почвата леко влажна.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на растенията са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка, частично слънце

Подобни продукти