Tara - Дъбовидна хортензия

32,95 лв.
Име: Hydrangea quercifolia 'Tara'
Вид: Дъбовидна
Цвят: Бяло - Зелено
Размери: достига до: 120 см.
Тип цъфтеж:  метлици
Местоположение:  частично слънце, частична сянка
Студоустойчивост:  до -25°C
Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва
Почва: Киселинна  (pH 4,5 - 6.5), плодородна
Подрязване: Само прецъфтелите цветове
Контейнер:  3 литра
Възраст:  3+ години

 

Подробно описание

Представяме ви: Hydrangea quercifolia Tara. Отгледана от Tara Bivin чрез PDSI (САЩ), тази грандиозна дъбова хортензия със сигурност ще направи впечатление на всеки. Тя се отличава с двойни бели, невероятно плътни цветни метлици. Цветовете са толкова плътно събрани, че Тара показва уникална „гъбеста“ текстура - със сигурност ще се открои във всеки пейзаж.
 
Тази красива, характерна хортензия с дъбови листа гордо се показва с големите си цветни метлици от средата на лятото до есента. Комбинацията от листа и съцветия със сигурност ще ви спре дъха. Но това не е всичко: когато настъпи есента, Tara гордо се гордее с широка гама от бронзови и червени нюанси, създавайки идеалния есенен пейзаж.
 
Как да се грижим за Hydrangea quercifolia Tara: Hydrangea Tara е толерантна както към пълно слънце, така и към частична сянка и е много по-устойчива на суша от макрофилите. Тази устойчивост на суша, съчетана с нейния компактен размер, прави тази хортензия лесна за поддръжка за всеки тип градина. Тара расте до 125 см височина и ширина, предпочита място в плодородна, влажна и добре дренирана почва и е издръжлива на -25 ºC.
 
Дъбовидните хортензии цъфтят върху старо дърво, което означава, че цветните пъпки се залагат предната годинат. За да избегнете премахването на цветни пъпки, извършете необходимото подрязване веднага след като цветовете прецъфтят през лятото. (Подрязването през есента, зимата или ранна пролет ще намали или предотврати цъфтежа.)
 
  • Гарантирано Качество: Нашите хортензии се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни растения.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
дъбовидна
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка, частично слънце

Подобни продукти