The Original® Blue - Endless Summer - Хортензия макрофила

  • Производител: Endless Summer®
63,95 лв.

Име: Градинска хортензия The Original® Blue сорт: Hydrangea macrophylla Bailmer

Семейство: Hydrangeaceae (Хортензиеви) Род: Hydrangea; Вид: Macrophylla

Цвят: Син Височина: Достига до 100-150 см. Широчина: Достига до 100-150 см.

Местоположение:  Частично слънце (4 часа), Полусянка / шарена сянка

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: 3.5-5.5

Подрязване: рано пролет, април. Цъфти на старо и ново дърво.

Тип цъфтеж: Огромни кръгли топки Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, градина, балкон и тераса.

Студоустойчивост: Да, до -30°C, 

Контейнер: 5 литра, саксия P23

Размер на растението: 30 - 45 см.

 
Подробно описание

Endless Summer® в превод на български: "безкрайно лято" е най-продавана хортензия в света! Колекция Endless Summer® първата в света хортензия, отгледана да цъфти през целия сезон, година след година. Няма по-добър избор за тези, които ценят хубавия живот на открито като Hydrangeas Endless Summer®.

The Original® Blue - Оригиналната Endless Summer® хортензия е хортензия, която цъфти както на клоните от предходната година, така и на растежа на новия сезон. Този храст има красиви сини или розови цветя през пролетта през лятото. Цветът на цъфтежа зависи от pH на почвата, което може да се промени с киселинен тор в началото на пролетта.

  • Гарантирано Качество: Нашите растения се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни хортензии.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Как ще получите вашите растения: Вие ще получите вашето растение в саксия, готово за засаждане.
  • Не можете да засадите веднага?: Поставете саксията на защитено място на открито и поливайте редовно и умерено, за да поддържате почвата леко влажна.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на растенията са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Засадете в добре дренирана, влажна почва, богата на хранителни вещества. Въпреки, че не е задължително, подрежете The Original® Blue в началото на пролетта. Отрежете всички повредени през зимата или мъртви стъбла през цялата година. Подрязването по време на вегетационния период не се препоръчва, но ако желаете, подрязвайте след първия цъфтеж. Тъй като това растение цъфти както върху стара, така и върху нова дървесина, резитбата няма да попречи на храста да цъфти изцяло. Осигурете слой от органичен мулч, за да помогнете за задържането на влагата, да добавите хранителни вещества към почвата и да защитите растението през студените зимни месеци. The Original® Blue вирее на място от пълно слънце до частична сянка, въпреки че тази хортензия се справя най-добре в частична сянка. Поливайте често, особено през горещите месеци.

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка, частично слънце

Подобни продукти