Тор за хортензии 100 дни - Substral®

  • Производител: Substral®
22,95 лв.
Приложение:
За хортензии
За растения до:
20 бр. хортензии
За площ до:
20.0 м²
Употреба:
За подхранване
Състав:
Гранулиран
Разфасовка / Тегло: 1 кг.

700 гр.  дълготраен тор

300 гр.  тор за подкиселяване

 

Подробно описание

Тор за хортензии Substral тор 100 дни. Дългодействащ тор за хортензии 2 в 1 - за торене и подкисляване. Торът действа 3 пъти по-дълго и по-ефективно от обикновените гранули. Подхранва растението всеки ден в продължение на 100 дни, така че едно или две торене на сезон са достатъчни. Без риск от преторяване. Висока ефективност - 70% от тора се усвоява от растението.

Характеристики на продукта

  • дълго действащ 
  • 2 в 1 - наторява и подкислява
  • създава оптимални условия за растеж и цъфтеж на хортензиите и други киселолюбивите растения

Описание на продукта

Substral тор 100 дни е дългодействащ тор за хортензии и други киселолюбиви растения, предназначен да осигури буен и продължителен цъфтеж на хортензиите. Уникалната формула 2 в 1 включва два отделни тора - за торене (пакет от 700гр.) и за подкисляване (пакет от 300гр.), които осигуряват хранителни вещества и понижават рН, като по този начин създават оптимални условия за развитие на хортензиите. Осигурява дълготраен ефект. Издържа три пъти по-дълго от традиционните пелети. Торът се усвоява много добре, като цели 70% от съставките се усвояват от растението. Едно торене на сезон е достатъчно. Благодарение на него торенето и грижите за хортензиите са по-прости и по-ефективни.


Как да използвам

Това са почвени торове за разпръскване около растенията в радиус до 80 см (в зависимост от размера на храста).

Торовете трябва да се прилагат едновременно, но в различни дози!

Подкисляване

При отглеждането на хортензии е важно да се поддържа кисела почва с pH 4-4.5, за да имете прекрасни хортензии и изобилието от цъфтеж и цветове в синьо -лилавата гама. Повече за цветовете на хортензиите може да прочетете => Как да променим цвета на Хортензията

Подхранване

По-големия пакет съдържа минерален тор, балансиран спрямо изискванията на хортензиите, осигуряващ обилен и продължителен цъфтеж. Това е тор с удължено действие (до 100 дни), благодарение на което е достатъчно само 1-2 торене през сезона. Поливайте обилно след разпръскване на торта.

Дози на 1m 2

  Първа година на отглеждане Следващите години на отглеждане
Подхранване 20гр 30гр
Подкисляване 10гр 15гр

 

Състав на продукта

Пакет за торене

Тип на тора: EC NPK (Mg) 19+05+13 (2)m/m тор, съдържащ уреаформ със смес от микроелементи. Общ азот (N) 19%, включително 3,0% амоний, 0,8% амид, 15,2% уреаформ, 5,1% студена вода, 5,1% гореща вода. Фосфорен пентоксид (P 2 O) 4,5% разтворим във вода, 5% разтворим в обой. разтвор на амониев цитрат и във вода. Калиев оксид (K 2 O) 13% разтворен във вода. Магнезиев оксид (MgO) 2%, със смес от микроелементи: Бор (B) 0,02% разтворен във вода, мед (Cu) 0,050% разтворен във вода, желязо (Fe) 0,30% разтворен във вода, манган (Mn) 0,08% разтворен във вода, молибден (Mo) 0,02% разтворен във вода, цинк (Zn) 0,02% разтворен във вода.

Пакет за подкисляване

Тип тор: EC тор Азот N(S) 21-(24). Общ азот (N) 21%, амониев 21%, серен триоксид (SO 3 ) 60% (24S), разтворим във вода.

Подобни продукти