Универсална Органична Микориза Flortis®

  • Производител: Flortis
  • Кат. номер: 1110425
19,95 лв.

Универсалната екологична микориза Flortis е натурален продукт на базата на симбиотични гъби, който помага на корените на растенията да привличат хранителни вещества от почвата. Поради това растенията стават по-здрави и по-жизнени, имат повишена устойчивост срещу болести и гъбички. Продуктът е изключително ефективен, когато се прилага върху тревата.

Приложение: За всички видове растения 
Употреба: микоризни гъби, които, живеейки в симбиоза с корените на растенията, укрепват кореновата им система, улеснявайки усвояването на хранителни вещества от почвата.
Състав:

селектирани микоризни гъби

Разфасовка / Тегло: 0,200 кг.

 

Подробно описание

Универсална екологична микориза 200гр

Микоризите са гъбички, които проникват в корените на растенията до вътреклетъчното ниво, като вземат минералите точно там, където растенията се нуждаят от тях. Препоръчително е да се използва микориза за зеленчукови култури, тревни площи, саксийни растения и рестиния, които пресаждате.

Как действа универсалната екологична микориза?

Сапрофитните гъби в състава на микоризата произвеждат ензими, способни да разграждат клетъчните стени на патогена, които инхибират растежа на спорите. С помощта на микоризите растенията повишават капацитета си за усвояване на минерали от почвата, развиват кореновата си система и стават по-устойчиви на атаките на различни патогени. 

Как да използваме универсалната екологична Микориза?

Микоризите се инкорпорират в почвата на дълбочина 15 сантиметра, за да позволят директен контакт с корените на растенията. В случай на тревна площ препоръчваме да се прилага след като тревата е окосена и изгребена, така че да достигне възможно най-близо до основата на почвата. 

Дози за приложение:

  • За зеленчукови и тревни култури препоръчваме използването на 10 грама / 10 квадратни метра, приложени чрез разпръскване.
  • За саксийни растения използвайте 1 - 2 грама/саксия.

След всяко третиране препоръчваме хидратиране на растенията, а след 30 дни следва ново третиране.

Метод на опаковане:

  • Опаковката е с тегло 200 грама; включва и мерителна лъжица.

Подобни продукти