Vanilla Fraise® - Хортензия паникулата (Ванила Фрейз)

  • Производител: Други
26,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae (Хортензиеви)

Род: Hydrangea (Хортензия); Вид: Paniculata

Име: Градинска хортензия паникулата Vanilla Fraise®

Цвят: Бял -Розов

Височина: Достига до 150 см.

Широчина: Достига до 180 см.

Местоположение:  Слънце, до частично слънце. Пълно слънце (6+ часа), Частично слънце (4-6 часа)

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: B (5,6 - 6,2)

Подрязване: рано пролет

Тип цъфтеж: Огромни метлици

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, градина

Студоустойчивост: Да, до -25°C, 

Контейнер: 3 литра

Подробно описание

Vanilla Fraise® - един он най-красивите сортове паникулати, с внушителните си размери - достига до 2 (два) метра на височина и ширина. Страхотният цвят на тази хортензия е истинско удоволствие за очите и сърцето. Vanilla Fraise® привлича вниманието си с изключителната си визия - в началото на цъфтежа си цветовете са бяло - кремави, после преминават в нежно розово и завършват в нежни нюанси на червено, които правят растението още по-магично. Не само е красива, но и лесна за отглеждане. Vanilla Fraise® предлага изключителна устойчивост и издръжливост на различни условия на отглеждане. Тя цъфти обилно през цялото лято, превръщайки вашата градина в истински рай.

  • Гарантирано Качество: Нашите хортензии се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни растения.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Vanila Fraise

Paniculata Vanilla Fraise® е изключително красив хибриден сорт от семейството Hydrangeaceae, която е изключително подходяща както за висок жив плет, така и за самостоятелно отглеждане. След като беше представена през 2010 г., тя разбираемо се превърна в невероятно популярна сред градинарите, особено с това, че е издръжлива и лесна за отглеждане. Vanilla Fraise®, както може да подсказва името и, е сорт, който идва от Франция и буквално се превежда "ванилова ягода" в чест на красивото оцветяване на цъфтежа. Отличена с много награди, тя образува големи метлици от цветове в пирамидални гроздове по върховете на червени стъбла през цялото лято. Хортензия паникулана Vanilla Fraise® започва да цъфти с кремаво-бели, ванилови цветове и преминават в нюанси на розово-червено, като ягода с напредването на лятото, като накрая цветовете придобиват наситени пурпурни и червеникаво-червени тонове.
 
Хортензия Vanilla Fraise® е лесна за отглеждане и идеална за проблемни райони със северно изложение, поради изключителната си издръжливост - до -25 °C! 
 
 
 
 

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти