Wim's Red® - Хортензия паникулата

  • Производител: Други
26,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae (Хортензиеви)

Род: Hydrangea (Хортензия); Вид: Paniculata

Име: Градинска хортензия паникулата Wim's Red®

Цвят: Бял -Розов

Височина: Достига до 180 см.

Широчина: Достига до 150 см.

Местоположение:  Слънце, до частично слънце. Пълно слънце (6+ часа), Частично слънце (4-6 часа)

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна - pH: B (5,6 - 6,2)

Подрязване: рано пролет, до края на март

Тип цъфтеж: метлици

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: Цъфти 100 дни (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, градина, балкон и тераса.

Студоустойчивост: Да, до -25°C, 

Контейнер: 3 литра, саксия P21

Възраст на растението:  3+ год.

Подробно описание

Hydrangea paniculata Wim's Red®, известна още като огън и лед, е очарователена паникулата. Една от най-ранните метличести хортензии, които започват да цъфтят и с много дълъг сезон на цъфтеж. Нейните впечатляващи големи цветове променят цветовете си с напредването на сезоните. През пролетта цветовете се отварят в кремав цвят, до средата на лятото розовите ружове са завладяли цветчетата и скоро целият шлейф е наситен в кестеняв оттенък. Не само декоративен храст, който създава дълъг сезон и подходящ за всички градини или големи контейнери, но също така излъчва прекрасен меден аромат през цялото лято до есента. Стъблата са наситено червени и широколистни, яйцевидните листа са наситено зелени, запазва компактен и изправен храст, което я прави чудесен избор за цъфтящи живи плетове.

Hydrangea paniculata Wim's Red® може да се поддържа малка чрез ежегодна резитба. Клоните трябва да бъдат подрязани още през март на около 30 см над земята и след това ще станат около 120 см високи през лятото.

Wim's Red® е една от сортовете, чиито цветя стават наситено червени през есента. Тя е отгледан от Wim A.N. Rutten от белгийския разсадник Oprins Plants N.V. през 2004 г. като кръстоска между Pink Diamond и Dharuma.

  • Гарантирано Качество: Нашите хортензии се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни растения.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Характеристики
Видове
паникулата
Местоположение
частично слънце, слънце/частично слънце, слънце

Подобни продукти