You and Me Romance® - градинска хортензия

  • Производител: Други
36,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae

Цвят: Розово-лилав

Род: Hydrangea; Вид: Macrophylla

Име: Градинска хортензия Макрофила You and Me Romance®

Височина: Достига до 80 - 100 см.

Широчина: Достига до 80 - 100см.

Местоположение:  Шарена сянка, частично слънце.

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна.

Подрязване: Не е необходимо, но може след цъфтежа. Цъфти на ново и старо дърво

Тип цъфтеж: двойни цветове, тип дантела

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: От края на юни до есента (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, балкон и тераса

Студоустойчивост: До -25°C, 

Контейнер: 5 литра, 

Пъпки / цветове: няма

Височина на растението: 30 - 35 см.

Възраст на растението: 3,5 - 4 год.

 

Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера /саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

Подробно описание

You & Me Romance® е още един от зашеметяващите сортове хортензии от серията You&Me®. Hydrangea macrophylla You & Me Romance® е хибрид, създаден от група селекционери на Kolster BV, със седалище в Холандия. Колективът е включвал и селекционерите Ushio Sakazaki и Ryoji Irie от Япония. 'You & Me Romance' е бил представен за първи път на панаира на растенията в Япония "The Garden Trials and Trade Show" през 2014 г. и бързо се превърща в много популярна хортензия в Европа и Северна Америка.

 

You & Me Romance® цъфти повече от 100 дни в невероятно кичести, двойни розетки. Цветовете са оцветени от светло розово до тъмно розово. Хортензиите You&Me® цъфтят изключително дълъг период от време. Те са устойчиви на болести и студове. Подобно на много от макрофилите, цветът ще варира в зависимост от pH на тяхната почва, но обикновено ще откриете, че първоначално „венчелистчетата“ са свежо зелени, скоро стават меко розови. След това, през лятото, цветът става по-наситен нюанс на розово.  Разбира се ако искате да направите цветовете на You and Me Romance® сини, то трябва да прибавяте към почвата редовно Алуминиев сулфат. Ако пък Вашата почва е кисела, (pH под 5), то You and Me Romance® ще Ви цъфти в синята гама.

You & Me Romance® има способността да привлича пчели и други полезни насекоми, които помагат за опрашването на други растения в градината. Тя има изключително дълъг период на цъфтеж, от ранното лято до късната есен, и може да достигне височина от около 1 метър и широчина от около 1.2 метра. Като многогодишно растение, тя е подходяща както за градини, така и за контейнери и балкони.

 

You and Me Romance®

 

 

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка

Подобни продукти