You and Me Together® - градинска хортензия

  • Производител: Други
39,95 лв.

Семейство: Hydrangeaceae

Цвят: Син/Розов (цвета се влияе изцяло от киселинността на почвата)

Род: Hydrangea; Вид: Macrophylla

Име: Градинска хортензия Макрофила You and Me Together®

Височина: Достига до 80 - 100 см.

Широчина: Достига до 80 - 100см.

Местоположение:  Шарена сянка, частично слънце.

Засаждане: Във влажна, добре дренирана почва.

Почва: Кисела, плодородна.

Подрязване: Не е необходимо, но може след цъфтежа. Цъфти на ново и старо дърво

Тип цъфтеж: Огромни, кичести, двойни цветове

Вечнозелен: Не

Цъфтeж: От края на юни до есента (до първата слана)

Подходящ за: Озеленяване, контейнери, балкон и тераса

Студоустойчивост: До -25°C, 

Контейнер: 5 литра, 

 

 

Подробно описание

You and Me Together® е един от най-зашеметяващите сортове хортензии от серията YOU&ME®. Цъфти повече от 100 дни в невероятно кичести, двойни розетки. Цветовете са оцветени от светло розово до тъмно розово. Когато есента започне, цветовете се оцветяват в червено. Хортензиите YOU&ME® цъфтят изключително дълъг период от време. Те са устойчиви на болести и студове. Двойно цъфтящите цветове на тази впечатляваща сравнително нова хортензия променят цвета си с напредването на сезона. Подобно на много от макрофилите, цветът ще варира в зависимост от pH на тяхната почва, но обикновено ще откриете, че първоначално „венчелистчетата“ са свежо зелени, скоро стават меко розови. След това, през лятото, цветът става по-наситен нюанс на розово, преди да стане наситено розово-червен към есента - и този цвят се задържа добре до октомври, така че получавате невероятно дълъг сезон на интензивен цъфтеж.  Разбира се ако искате да направите цветовете на You and Me Together® сини, то трябва да прибавяте към почвата редовно Алуминиев сулфат. Ако пък Вашата почва е кисела, (pH под 5,5), то You and Me Together® ще Ви цъфти в синята гама.

You and Me Together® е носител на бронзов медал Plantarium 2006. Тази невероятн красива хортензия е създадена от водещия японския селекционер Ryoji Irie San. Той прекара години в селектиране и размножаване , за да създаде You and Me Together®. Името и Together, което в превод на Български означава "заедно", Ryoji Irie San дава, заради това че той обича да споделя страстта си към хортензиите си с всички останали.

 

  • Гарантирано Качество: Нашите хортензии се отглеждат с изключителна грижа и внимание и предоставяме най-високо качество във всеки етап на тяхното развитие.
  • Експертен Съвет: Ние сме насреща, за да Ви помогнем с всичко, което ви интересува относно отглеждането на тези прекрасни растения.
  • Бърза Доставка: Получете Вашия избор бързо и сигурно, директно до вашия дом или до офис на избрания от Вас куриер.
  • Важно! Всички хортензии са листопадни. Височината и разлистването на хортензиите са в зависимост от сезона, затова информацията за размера на контейнера/саксията е водеща, а не височината на растението. Доставената хортензия ще варира в зависимост от сезона.

macrophylla you and me together

Характеристики
Видове
макрофила
Местоположение
сянка/частична сянка, частична сянка, сянка

Подобни продукти